Studenten helpen slachtoffers aardbeving

Ongeveer 500 studenten van de door leden van het Opus Dei opgerichte "Universidad de los Andes" werken sinds vorige week in Cerro Navia in de buitenwijken van Santiago de Chile.

De studenten ruimen puin en zorgen voor jongeren en kinderen die getroffen zijn door de aardbeving. In hetzelfde gebied zijn ook leden van het Opus Dei, kinderartsen en psychiaters, werkzaam, die met bevriende collega’s gewonden en getraumatiseerde slachtoffers van de aardbeving behandelen.

"Deze mensen zijn dankbaar voor elke betoon van medeleven", aldus Felipe Izquierdo, een ingenieurstudent die zich zicht houdt op de mensen die wachten op een ambulance. "Enkele mensen waren dankbaar voor het door mij aan hen gegeven bidprentje van de heilige Jozefmaria. Ze komen eindelijk wat tot rust."

Een van de andere jonge helpers zei ontdaan te zijn bij het zien van de vele gezinnen die aan straten en wegen kamperen. "Ik heb hen gezegd dat wij hen niet in de steek zullen laten en bij de wederopbouw van de huizen zullen helpen."