“Ik leerde: Wat je van God krijgt, is gratis”

Vivian uit Maleisië werd op Paaszaterdag 15 april 2017 door paus Franciscus in de Sint Pietersbasiliek in Rome gedoopt.

Paus Franciscus: “Vivian Francesca, wil jij de doop ontvangen in het geloof van de Kerk die wij allen belijden?”

Vivian: “Ja, ik wil.”

Hoi, ik ben Vivian uit Maleisië. Ik ben nu erg uitgelaten en erg gelukkig, omdat ik morgenavond door paus Franciscus tijdens de Paasnacht gedoopt word.

Paus Franciscus: “Vivian Francesca, ik doop je in de naam van de Vader, en de Zoon, en de Heilige Geest.”

Vivian con dos amigas en la Plaza de san Pedro.

Afgelopen jaar kreeg ik de kans om de Goede Week in Rome door te brengen. Op Paaszondag kregen we de kans om de paus van nabij te zien. Hij reed heel dicht langs ons, en toen voelde ik in mijn hart iets en ik wist dat hij de plaatsvervanger van Christus op aarde is. Vanaf dat moment begon ik over mijn doop te denken.

Tot dat moment was ik een vrouw met een gewoon leven. Religie speelde in mijn leven geen rol. Ik dacht nooit over God na en kende Hem niet.

Maar in 2015 kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus in een centrum van het Opus Dei in Maleisië. Hier leerde ik het geloof kennen en begon ik te beseffen dat het geloof en wat ik geleerd had de waarheid moest zijn.

Via de liturgie en via de vorming die ik gedurende de afgelopen twee jaar heb ontvangen, leerde ik dat wat God je geeft gratis is en dat je dat door moet geven aan andere mensen. Ik bid daarom dat iedereen mag ontvangen wat ik nu ontvang.