Viering van het feest van de heilige Josemaría in Antwerpen

Zoals elk jaar rond 26 juni, feest van de heilige Josemaría, werd op donderdag 23 juni een mis opgedragen in de Sint-Jacobskerk van Antwerpen ter ere van de stichter van het Opus Dei.

Mgr. Johan Bonny, plaatselijke bisschop, ging voor. E. H. Bruno Aerts, vicaris-generaal, Mgr. Cabello en andere priesters namen deel aan de concelebratie, in aanwezigheid van een honderdtal gelovigen.

Het was de vooravond van het hoogfeest van de heilige Johannes de Doper. In zijn homilie schetste Mgr. Bonny een parallel tussen de Voorloper en de heilige Josemaría. Wat hebben heiligen ons te brengen, vroeg de bisschop van Antwerpen zich af? Zoals Johannes de Doper zijn zij wegbereiders, zij zetten ons op het goede spoor door te verwijzen naar Christus. Zoals de Verlosser, hebben zij ook geleden, omwille van het heil. Wij kunnen aan de heilige Josemaría — en alle heiligen — vragen dat zij ons op de weg van dit leven vertrouwen schenken, steun en licht.

Traditiegetrouw werd de viering gevolgd door een receptie, een gelegenheid voor leden, medewerkers en vrienden van het Opus Dei in het Antwerpse om elkaar terug te zien.