Gunsten

Het is een goed gebruik binnen de Kerk om voor persoonlijke noden te bidden op de voorspraak van hen die met faam van heiligheid zijn overleden. Hier volgen enkele getuigenissen die bij het Bureau voor heiligverklaringen van de prelatuur van het Opus Dei zijn binnengekomen.

Longkanker en twee klaplongen

Bij mijn zoon werd longkanker vastgesteld. Ik bad God om zijn genezing op voorspraak van de dienaar Gods Eduardo Ortiz de Landázuri en vroeg heel mijn familie hetzelfde te doen.

Aanvankelijk werd ons verteld dat de tumor geopereerd kon worden, maar later werden de prognoses steeds somberder. Volgens de oncoloog was opereren niet meer mogelijk omdat er vergrote lymfeklieren in het mediastinum waren en omdat de tumor dichtbij de luchtpijp lag. Ze zeiden ons dat hij hooguit nog twee jaar te leven had, en ze stelden een operatie voor om weefsel te verkrijgen.

Toen geprobeerd werd weefsel te verkrijgen middels biopsie veroorzaakte dat twee keer een klaplong. We bleven voor hem tot Eduardo bidden en tot grote verassing zei de arts ons dat een röntgenfoto, die gemaakt was om de klaplong te bekijken, uitwees dat de vlek kleiner was geworden en dat de vergrote lymfeklieren aan het verdwijnen waren. Dit alles was zonder gerichte behandeling gebeurd.

Later werd hij door een andere specialist onderzocht. Hij bevestigde ons dat mijn zoon geen kanker had. Tenslotte werd een nieuwe biopsie in het academisch ziekenhuis van Navarra verricht. Ook daar heeft men geen kwaadaardig weefsel aangetroffen. A.V. Een niet levensvatbare foetus

Bij een eerste echografie bij mijn schoondochter kon men haar het blije nieuws brengen dat een tweeling op komst was. Een tweede echografie wees niets abnormaals aan, maar bij een derde zei de gynaecoloog dat een van de foetussen niet levensvatbaar was omdat de urineleider helemaal verstopt was. Een collega bevestigde de diagnose en zei dat het de voorkeur verdiende de foetus weg te halen ten gunste van de andere.

Toen ze een andere specialist raadpleegden zei die dat het een cyste kon zijn, maar dat de eerdere diagnose op basis van de echografie juist leek. Een nieuw consult wees hetzelfde uit, hoewel de verstopping ook gedeeltelijk kon zijn.

Vanaf het eerste moment nam ik mijn toevlucht tot Eduardo. Mijn schoondochter is namelijk arts en daarom zou hij ons kunnen helpen. De zwangerschap ging voort, ook al moest ze veel rusten. Uiteindelijk kwamen een maand voor tijd twee prachtige baby’s ter wereld: een jongetje (van het wonder) en een meisje. Ik wil Eduardo voor deze gunst bedanken, die onze familie heel blij heeft gemaakt. Mª.H.V.A.